04-12-06

Update - update - update

Driewerf hoera !

Het werkt ! We hebben al antwoord gekregen van het supportteam en het probleem is opgelost. Als het goed is mag het ook gezegd worden.

De mama heeft  het spelletje ondertussen geïnstalleerd, dus er is er één die wreed content ga zijn als ze van school komt ....

Al moest ik mij natuurlijk wel inhouden om er zelf al niet aan te beginnen natuurlijk....

15:00 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Verdomde computerspellen

De  Sint is geweest en ik denk tot ieders tevredenheid, behalve die van mama en papa. Engeltje was immers al vanaf zes uur de bovenverdieping op stelten aan het zetten en aangezien ik de dag voordien én de nacht grotendeels op het toilet had doorgebracht wegens acute diarree (vermoedelijk een slechte combinatie van medicijntjes), vond ik het alles behalve aangenaam om zo vroeg met nieuwsgierige neusjes geconfronteerd te worden. U moet weten dat ik tijdens zulke nachten in mijn bedje beneden slaap om de rest niet te veel te storen, maar ik kon meteen delen in de sintvreugde, puzzels beginnen maken en spelletjes installeren en uitleggen.

 

Mijn vreugdevolle vlijt slonk echter zienderogen toen bleek dat het spel dat Schattebolleke had gekregen niet te installeren was op de PC. Ze kreeg van ons het uitbreidingspakket "Huisdieren" voor de Sims 2, maar meteen bij het ingeven van het serienummer loopt het al mis. Het programma zet alle kleine letters om in hoofdletters en zegt dan dat de code niet klopt. We hebben al geprobeerd om de virusscanner en de firewall uit te schakelen maar dat lukt ook niet. Wij zijn dan ook maar amateurkes als het op computertjes aankomt. Als er iemand - halllooo iemand !!!! - een oplossing weet, is die zeer welgekomen want Schattebolleke zou graag met de diertjes spelen. We hebben al een mail gestuurd naar het support-team, maar dat kan waarschijnlijk nog wel even duren vooraleer we daar een oplossing te pakken krijgen.

 

Voilà, even een update. Nu ga ik rusten want ik ben een beetje te veel aan het doen, vrees ik...

14:13 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-12-06

'k Heb de bibber in mijn knieën ...

sinterklaas-piet-wmaster

 

... want vannacht komt Sinterklààààaaaaaas !

 

Hoe oud ze ook zijn en hoezeer ze het schoentje zetten reeds door hebben, ze kijken er toch nog steeds naar uit. Omdat de twee oudsten op 6 december midden in de proefwerken zitten, hebben we beslist de Sint deze nacht alvast uit te nodigen zodat ze morgen toch noch even tijd hebben om te "spelen".

Straks dus alles nog netjes klaar zetten, zorgen dat de kleine Zwette niet bij de chocolade kan en dan hopen dat ze ten minste tot zeven uur in hun bedje blijven liggen. Vooral voor Engeltje kan dat een probleem geven. Die is zowiezo meestal al om zes uur wakker...

En al worden de liedjes wat minder enthousiast gezongen dan vroeger, ze zijn wel verplicht. Geen liedjes, geen Sint.

 

Dat wordt weer worteltjes en klontjes eten straks....

21:47 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-10-06

Engeltje op stap

's Nachts is het hier in huis eigenlijk zelden helemaal rustig. Ventje snurkt heelder bossen om (thank god for ear plugs). Schattebolleke en Anneke praten al dan niet verschrikt in hun slaap en Engeltje gaat regelmatig op stap. 's Morgens weet ze er niets meer van. Af en toe wandelt ze in haar slaap. Dan komt ze rond een uur of tien 's avonds terug naar beneden en zet zich gewoon in de zetel, met haar ogen open kijkt ze dwars door je heen. Ze antwoordt netjes op je vragen en laat zich gelukkig gedwee terug naar bed begeleiden. Gisteren dus nog eens. Plots gaat de deur open en komt ze verdwaasd binnen, wankelend, met haar benen tegen elkaar geknepen en een grimas op haar gezicht. Het is duidelijk wat er aan de hand is :-), dringend toiletbezoek is gewenst en dat terwijl boven het toilet recht tegenover haar kamertje ligt. Dus zij naar toilet, en daarna heb ik haar zachtjes terug naar boven gebracht. Dan kruipt ze met een glimlach terug in haar bed, doet haar oogjes dicht en slaapt lekker en lief verder. Om op te vreten is ze dan, eigenlijk...

Ik hoop alleen dat ze haar nachtelijke uitstapjes tot binnenshuis zal blijven beperken en wat er in de andere uren van de nacht gebeurt als ik zelf slaap weet ik ook niet. Waarschijnlijk zit ze dan met haar vingers in de chocopot ...

10:07 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

27-08-06

Kattenmanieren

Ik zal hem nooit begrijpen, onze Zwette...

Nu heeft dat beest de kans en het geluk om op een zacht deken te slapen, en samen met mij weg te dromen en dan gaat meneer de hele nacht op de lappen om mij dan uiteindelijk om 6.30 uur nat en zanderig én met kolder in de kop te komen wakker maken voor eten. Dus Anneke naar beneden, "lief zwart katertje" eten gegeven en daarna terug mijn bed in terwijl de Zwette werd verbannen naar de zetel beneden. Na!

10:05 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

25-08-06

Eén voordeel

Eén voordeel heeft de regen dan toch wel. Het ongelukje dat Engeltje gisteren op de trampoline kreeg ten gevolge van slappe-lach/slappe spieren is ondertussen zeker weggespoeld. If you get the picture??? Maar dat is dan ook het enige voordeel dat ik momenteel kan bedenken.

Als er volgende zomer één iemand durft klagen dat het te warm is.. awel hé, daar kom ik persoonlijk eens een hartig woordje mee wisselen ...

16:09 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-08-06

Just another day

Gewoon een dag in de vakantie. Engeltje is naar het sportkamp "Dierengewenning" en Schattebolleke is met haar mee om er de hele dag te gaan helpen. Het is op hun favoriete manège te doen, dus mijn meisjes zijn in hun nopjes. Al moet het gezegd zijn dat een hele dag "werken" voor een kind van 11 toch niet min is. Ze is doodmoe van het lopen naast de dravende paardjes en het is nog maar woensdag. Tegen het einde van de week kunnen we die bijeen keren. Maar da's niet erg, dan weet ze waar haar spieren zitten.  Zoontje daarentegen zal daar niet veel last van hebben. Hij hangt op de zetel, lummelt wat rond. Zijn dag bestaat uit computerspelletjes, af en toe eens op de trampoline en wachten tot de school terug begint en hij al zijn vrienden terug ziet. Het is hier ook niet echt spannend op dit moment en voor veel bezoekende vriendjes over de vloer of leuke dingen doen heb ik niet de energie nu, dus ze zijn een beetje op zichzelf aangewezen. Zoals elk jaar, maak ik weer de bedenking dat de grote vakantie gewoon twee weken te lang duurt en dat ze die beter wat meer zouden spreiden. Een weekje extra met de kerstdagen zou niet slecht zijn, of in de lente.

Niet veel te vertellen dus vandaag. It's just another day... 

11:14 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-08-06

Herkenbaar?

 

Bij het zien van deze Humo-cover ontspon zich het volgende gesprek tussen Engeltje en haar papa:

 

- Papa, waarom staan er van die zwarte blokjes over die hun gezicht?

- Zodat niemand hen kan herkennen...

- Pfff, maar ik herken die toch, hoor ! Die eerste da's Barbie en die derde da's Ken !

 

Besluit: kinderlogica is zalig...

10:21 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-07-06

Update

Voor alle duidelijkheid: niet meegaan is eigenlijk geen optie want het is zondag Schattebolleke haar verjaardag...

17:27 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-07-06

Oh ja !

Nog vergeten ! De lang verwachte verklaring voor "foemp" !

Bij ons in huis zeggen we "foemp" als iemand iets belachelijks zegt of doet, of iets ongelofelijk stom zegt of doet. Dus, als iets zo voor de hand liggend is dat je echt wel idioot moet zijn om het niet door te hebben. Iets als "oen". De persoon in kwestie die "foemp" doet is dus een "foempie" en kan ook wel"foemperig" genoemd worden, zoals in "doe niet zo foemperig". Of "Jij bent een echte foempie"

Toen iemand dus de fles kandijsiroop niet goed vastdraaide en ondersteboven in de kast zetten, was dat erg "FOEMP".

Als ik jullie reacties lees, zat Zuchtje er toch wel het dichtste bij en bijgevolg krijgt ze van mij een "dikke bees":

 

 

19:30 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Oei !

't Wordt precies tijd dat ik hier nog eens iets neerpen, al heb ik niet echt veel te vertellen. Ik sleep mezelf voort de laatste dagen. De pillen zullen er wel voor iets tussen zitten, vermoed ik. Heb geen zin in huishouden, heb geen zin in leuke dingen, alleen maar zin in rusten en slapen (wat ik dan ook doe :-) ). Jammer genoeg weten de kabouters mij nog niet wonen om het huishouden over te nemen. Mijn "elfje" is dan wel terug van het kamp, maar ik vrees dat die mij het werk niet uit handen zal nemen. Integendeel. Zij kan sneller rommel maken dan ik het kan opruimen. Maar het kamp was goed. Ze heeft ons maar één dag gemist (is dat al?) en ze was ginder "speelkampioen", lees: vuil-kampioen. Na het kamp dan maar meteen in bad gestopt en als mijn neus mij niet bedroog, rook het badwater tegen het eind meer naar rioolwater dan naar zeep. Bwèèèk.

Enfin, toch al één gezond en wel terug thuis. Morgen komt Schattebolleke terug van zee en mag Zoontje overdag op circusstage. De week daarna de meisjes terug op sportkamp, dan met z'n allen een paar daagjes naar Centerparcs, weekje thuis en dan twee weken naar zee. Ik heb zo het gevoel dat de vakantie vlug voorbij zal zijn...

Hieronder: na-het-kamp-voetjes

 

19:14 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-07-06

Plak plak plak...

Ik was aan het koken en de volgende moment plakte ik van boven tot onder en mijn keuken ook. Allemaal dankzij de onverlaat die de fles kandijsiroop niet goed heeft dichtgedraaid en dan het lumineus idee kreeg om ze ondersteboven in de kast te zetten. Ik ging op zoek naar de rozijntjes en wil de fles opzijzetten, maar de dop plakte vast aan de kast en voor ik goed en wel wist wat er gebeurde, kreeg ik een drasj siroop over mij heen, en over het aanrecht, en over de keukenkast, en over de rabarber.... Vloek, grmpf, wee diegene die dat gedaan heeft ! Foemp !

20:39 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Hier ben ik weer...

Eindelijk nog eens een berichtje. De einde-van-het-schooljaar-drukte en de bijhorende hitte hebben duidelijk wat te veel van me gevergd. Het weekend was druk met het bezoek aan mijn lang verloren nicht en de BBQ bij vrienden. Maar het weer was geweldig en de sfeer zat goed.

Eergisteren Schattebolleke afgezet voor het vertrek met de bus naar zee. (Ik wou dat ik daar nu ook zat, met een zacht zeebriesje door mijn pluimpjes) en gisteren Engeltje weggebracht naar haar Elfenkamp in Mol, vlak bij het Zilvermeer. Het thema van het kamp was daarenboven "Trammelant in Finkelfonkelland", haar op het lijf geschreven. Ik heb mijn twee dochters wel allebei eerst nog gekortwiekt, want lange haren en strand-/zandvakanties da's vragen om moeilijkheden. Om nog maar te zwijgen van mogelijke luizeninfestaties. Ik moet  zeggen: het staat hen goed. Schattebolleke ziet er meteen wel een jaartje ouder uit, maar dat kan ook met andere lichaamstransformaties van de laatste tijd te maken hebben. Het is vreemd hoe dat bij kinderen altijd in sprongen gaat. Op een paar weken tijd heeft ze echt zo iets dromerigs, elegants, puberachtigs over zich gekregen. Mooi om te zien. Engeltje met haar korte lokken ziet er opeens veel orderlijker en minder zigeunerig uit, dus da's ook meegenomen.

Vandaag is het een beetje frisser, dus ik ga er nu van profiteren om nog iets in en rond het huis gedaan te krijgen en die berg strijk weg te werken.

De verklaring voor "foemp" zal voor later zijn. Ik houd jullie graag een beetje in spanning. Slecht karakter, ik weet het !  

 

 
Foto: iemand een sappig abrikoosje????

 

11:55 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-07-06

Familietaal

Elke familie heeft wel zo van die woorden die zelf verzonnen zijn en op den duur totaal ingeburgerd geraken. Enfin, ik dénk toch dat elke familie die heeft. Wij in ieder geval wel. Vanaf nu, zal ik ze af en toe posten en jullie mogen raden wat ze betekenen. De winnaar krijgt een dikke bees !

 

Het eerste woord is uitgevonden door Zoontje en is ondertussen zelfs op school al overgenomen blijkbaar...

 

FOEMP

08:03 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Vampierkat

Mijn trouwe lezers zullen zich vast nog herinneren dat onze Zwette er absoluut niet van houdt gefotografeerd te worden. Hij begint dan steeds te mekkeren. Letterlijk. Hieronder zie je wat voor resultaat dat heeft. Doesn't he look spooky???

 

 

07:14 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

20-06-06

Franse koppijn

 

Vandaag mijn Frans nog eens moeten bovenhalen voor Zoontjes examenvoorbereiding en het resultaat is een barstende koppijn. Ik kan er niet van over hoe véél die arme schaapjes in het eerste middelbaar al moeten kennen. Ik kan me niet herinneren dat dat bij ons ook al zo veel was. Meestal gaan die examenvoorbereidoverhoring wel redelijk vlot met af en toe een grapje en gisteren zelfs een danige slappe-lachbui om wat er in het verslag van de aardrijkskunde-uitstap, "Het landschap in eigen streek", vermeld stond.

"Vanaf Reet wordt het landschap licht hellend en later zelfs sterk hellend"

In combinatie met de examenstress heb je daar niet veel verbeelding bij nodig. Zeg nu zelf...

Examens en de slappe lach was dat bij jullie ook zo'n onverbrekelijk iets?

20:48 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-06-06

Spannend

ik zit hier maar te wachten tot Zoontje terug is van zijn wiskunde-examen. Kan die nu niet wat rapper fietsen ????

 

 

Update: ondertussen is hij thuis en hij zei: "het was te doen." Mmmm, afwachten maar...

12:07 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

De mol

Onze opvoedkundige praktijken en kwaliteiten hebben dan blijkbaar toch het beoogde resultaat. Onze Zwette richt zich nu niet meer op met uitsterven bedreigde vogeltjes, maar op mollen. Hij heeft er al twee gevangen in even zoveel dagen. Wij zijn daar niet rouwig om eerlijk gezegd. Mollen zijn wel mooie diertjes, maar dankzij hen lijkt het gazon in het speelgedeelte van onze tuin (in het "mooie" deel zijn ze gelukkig nog niet echt actief geweest) meer op een mountainbikeparcours met al die bulten. Nu kunnen we misschien eindelijk onze gazon terug effenen en bijzaaien want tot nu toe was dat onbegonnen werk.

11:28 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-06-06

Sleep

Na alweer een slaaparme nacht, sleep ik me vandaag door de dag. "Sleep" - "sleep", niet slecht gevonden, al zeg ik het zelf,  en dit ondanks het feit dat mijn hersencelletjes blijkbaar volledig aan het afsterven zijn. Ik zeg "brievenbussen" tegen "brooddozen". Ik ga naar de schoenwinkel met Zoontje, pak een schoendoos op en zeg: "hier zit er maar één in." Zoontje: "ah ja, mama, de andere heb je vast !" Mijn hoofd staat op barsten en mijn evenwichtsorgaan weet niet meer wat de boven- of de onderkant van dit bestaan is. Desalniettemin kabbelt de dag wel met veel gelach voorbij. Vooral de humor van Engeltje is onbetaalbaar onbestaanbaar.

Bv. een raadseltje van haar:

- twee mensen wandelen in het bos, wat horen ze?

- kweetnie, vogeltjes die fluiten?

- nee

- het ruisen van de bladeren?

- nee

- ik geef het op, zeg het maar

- een baby die huilt.

Volgens mij heeft Monty Python daar een goei aan gemist....

19:06 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-06-06

Proefwerken

Ja ja, de proefwerken beginnen vandaag voor Schattebolleke en morgen voor Zoontje en ik weet nu al dat mama ook gaat afzien. De voorbije dagen waren nu niet bepaald studiebevorderend en ik kan het mijn studentjes niet echt kwalijk nemen. Mijn hersenen waren zo al aan het koken en ik moest er dan nog niets bij stoppen. Anders waren ze verzekers overgekookt. Ze hebben wel op hun kamer gezeten, maar ik weet begot niet wat ze daar gedaan hebben. Hout vasthouden dus.

De proefwerken beginnen dus vandaag. In theorie. Want in praktijk zijn ze al om zeep. Ons Schattebolleke zit thuis met een "zomerkeelontsteking", zoals mijn huisarts dat noemt. Het klinkt poëtischer dan het is en ons Schattebolleke is bijna nooit ziek, maar als ze ziek is, gaat ze dood. Gisterenavond leek het alsof ik in een slecht gespeelde soap zat. "Woehoehoe, aiaiaia, mijn keel, auauauau, mijn hoofd, ik voel mij écht niet goed. Bweeeeeehhhh !!!!". Soit, het is viraal, dus ze zal het gewoon moeten uitzieken en hopen dat het  snel over is, want anders kan dat kind al die proefwerken nog beginnen inhalen. Vandaag en morgen mist ze al WO, Frans en cijferen. Hopelijk is tegen vrijdag de koorts verdwenen en kan ze terug inpikken. Zoontje? He doesn't have a care in the world. De zon scheen, de vogeltjes floten en het water in het zwembad was lekker warm. Dat studeren dat is alleen maar tijdverspilling. Morgen Technologie. Gelukkig is het weer vandaag wat slechter. De ondervraging zal voor Ventje zijn want in mijn tijd bestond dat nog niet en van electrische circuits heb ik echt geen kaas gegeten...

Engeltje heeft gelukkig nog geen proefwerken maar zal net zo goed de hele dag de martelaar uithangen omdat ze niemand heeft om mee te spelen, behalve de mama dan. Maar de mama die moet orde scheppen in de door-hitte-ontstane-chaos ...

11:05 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-06-06

Op verzoek...

Het verhaal van de eksters

Het stikt hier bij ons van de eksters. Zij zijn de enige levende dieren in onze tuin die zich niet door onze Zwette laten afschrikken. Af en toe probeert hij één van hen te verschalken maar hij wordt dan altijd weggejaagd door de andere met veel gekrijs. Gisteren wou de Zwette het blijkbaar niet zomaar opgeven. Het geluid van krijsende eksters begon luider en luider te klinken zodat ik toch maar een kijkje ging nemen. Ik had verwacht een zielig hoopje ekster op het terras aan te treffen, getroffen door een snelle klauw, maar het tegendeel was waar. Ik zag drie ontzettend boze eksters die op ons terras de Zwette omsingeld hadden, hun bek wijd opgensperd, klaar om toe te slaan. Ik riep "awel mannekes, gaat het hier een beetje" (alsof ze dat zouden verstaan, belachelijk eigenlijk) en ze vlogen luid krijsend tot in de krulwilg. Onze Zwette, den held,  kwam zich snel met een luide "prrr" (zijn begroetingsgeluidje) achter mijn benen verstoppen en ik werd beloond met kopjes en gespin. Ik was blijkbaar zijn reddende engel. Ik kan alleen maar hopen dat hij zijn lesje nu geleerd heeft en die arme vogels met rust zal laten...

08:45 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-06-06

Goed voor

Goed voor nog een glimlach:

Engeltje die in bikini, met haar ronde buikje, rabarberblaren als pompons in elke hand, als een echte chearleader staat te huppelen op ons terras. Ik wou dat ik hier een fotootje kon zetten, maar mijn kindjes hou ik liever voor mezelf...

19:30 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-06-06

Voilà !

 

Voilà, het eerst wasje hangt te drogen op de draad. So far so good.

Ondertussen is het eigenlijk véél te warm om iets te doen en ik heb compassie met al die arme studentjes. Een beetje toch. Wij zijn d'er ook door gemoeten in onzen tijd, maar leuk is anders. Ik herinner mij nog levendig dat ik op zo'n warme dagen door het raam hing en met jaloerse blikken iedereen voorbij zag flaneren. Dus, lieve studentjes, ik denk aan jullie en ik duim !

Ondertussen hebben we hier al de hele dag een superKRIKKEL Schattebolleke rondlopen na het feestje van gisteren. Niet al te veel geslapen en dat werkt duidelijk op haar humeur. Het is uitkijken en op tijd bukken vandaag en een humeurige puber vormt geen al te beste combinatie met gillende achtjarigen...

Morgen hopelijk beter gezind, want dan is het schoolfeest en kunnen we onze meisjes gaan bewonderen op het freepodium....

Ik denk dat ik nu maar eens met mijn voetjes in het zwembad ga staan om af te koelen. Voor de rest is het water nog te koud....

 

17:11 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Vakantie

Vanmorgen opgestaan met een vakantiegevoel. Koffie en ontbijt op het terras. In de lucht hangt een warme dag. De vogels van de buurman fluiten er op los. Het zwembad staat op te warmen (ja ja, gisteren hard gewerkt). De kat ligt al te slapen op een oud deken in het kamp van de kindjes. Een warme, lome zaterdag kondigt zich aan. Deze namiddag komt "Mie Gil" spelen, een vriendinnetje van ons Engeltje. Een lief kind, maar af en toe kan ze zoooo gillen, dat het door merg en been gaat en zoals gekend houd ik niet van gegil. Ik heb ze al gewaarschuwd dat ze niet binnen mogen spelen, vanwege studieverplichtingen van de andere twee. Verder een beetje in de tuin peuteren, hopelijk aan mijn wasberg beginnen en een beetje schilderen...

Een beetje vakantie, eigenlijk...

10:54 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-06-06

Angel in disguise...

voor de lichtere noot op dit blogje, het volgende gesprek met Engeltje, je weet wel: de elfenprinses ....

 

  • Engeltje: Mama, ik heb een pijneke aan mijn vinger...
  • Mama: *kijkt van héél dichtbij*: het is niet erg, je kan het amper zien...
  • Engeltje: ja maar, dat is wel vervelend hoor want het is juist mijn F*ck You-vinger !
  • Mama: hmpf????

Ik moest efkes gaan zitten...

10:58 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

03-06-06

Communie ... again...

De communie van ons Engeltje is nog maar pas verwerkt (zie vorig postje) of wat vind ik in mijn brievenbus? Een uitnodiging voor de eerste ouderavond voor het vormsel van ons Schattebolleke, volgend jaar. Zo houden ze ons wel bezig. Schattebolleke is ondertussen al helemaal bezig met het bedenken van een thema voor het feest, gaande van paarden tot Holly Hobbie en volledige Road to Avonlea-stijl. Ja, ze is gebeten door dezelfde microbe. Gisteren nog waren we in Wijnegem shopping om Engeltjes "FRAC-bonnen" in te ruilen. Even H&M binnen en het enige wat Schattebolletje kon uitbrengen was dat het zo jammer was dat ze geen kleren meer maakten zoals toen. Nu, zoals verwacht kan ik me wel vinden in zo'n uitspraak. Ik zie mezelf al helemaal lopen in een jurk van witte mousseline, omzoomd met blauwe bloempjes, onder een wolk van roze appelbloesem, in het gefilterde lentelicht. Maar ik moet met mijn beide voetjes op de grond blijven, niet waar? Al begin ik mezelf er ook al op te betrappen dat ik straten andere namen begin te geven, al naargelang de sfeer ze in me oproepen. Nog eventjes en ik begin bosnimfen en waterfeeën te zien. Silly me.

12:14 Gepost door Anneke in Het kleine grut | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |