13-10-06

How Ventje met Anneke²

Wij zeggen altijd dat we een paar geworden zijn door gebrek aan sneeuw en dat was ook zo.

Kerstvakantie 1985. Anneke was net 19 geworden en vertrok zoals elk jaar in Brussel-Zuid met de slaaptrein op skivakantie met een jongerenorganisatie. Dat deed ik al een aantal jaar en meestal was het richting Italië met een grote bende. Dat beviel me prima, niet in het minst omwille van die knappe Italiaanse skimonitoren natuurlijk. Ondertussen kende ik al heel wat mensen die ook jaar na jaar meegingen. Dat jaar had ik echter beslist om eens een andere bestemming uit te kiezen en ging ik naar Zwitserland. Het bleek deze keer slechts een klein groepje te zijn, zeven meisjes en twee jongens. Dat kan meevallen maar ook tegenvallen natuurlijk. Twee gezichten, het koppeltje E. en E.,  waren mij al bekend van vorige vakanties, dus so far so good. De rest van het gezelschap werd in de trein zorgvuldig gemonsterd en voorlopig goed bevonden. (Al had die andere jongen wel een groot hoofd, zeg!)

Ter plaatse aangekomen bleek dat we bij het hotel twee grote appartementen ter beschikking hadden, één voor de jongens en één voor de meisjes. Logies waren dus meer dan in orde, alleen waar was de sneeuw? Om echte sneeuw te zien (buiten de zwarte brij vlak bij het hotel), moesten we de bus in naar een gletsjer en dat konden we niet elke dag doen, dus werden er andere activiteiten georganiseerd: wandelen, wandelen en veel babbelen, en als je veel babbelt dan leer je elkaar al snel beter kennen. Dus al snel wist ik dat Ventje ook in de buurt van Antwerpen woonde, dat hij bijna 24 was en een fervent klimmer. Ventje was door de andere jongen ondertussen al gewaarschuwd over mijn reputatie van lichtontvlambaar op het vlak van vakantieliefjes. Ja, ik geef toe, dat was een zwak van mij. Ik was licht ontvlambaar en het was allemaal heel onschuldig, alhoewel hij deed alsof ik een mannenverslindster was. Niet dus, gewoon snel verliefd. Daar is niks mis mee, toch ?

Ik was ondertussen op de hoogte van het feit dat Ventje in feite door zijn moeder was meegestuurd om "eindelijk" eens een lief te vinden, want met al dat klimmen elk weekend, had hij daar geen tijd meer voor. Nu ja, van het één kwam het ander en na veel gebabbel en gepraat, een beetje flirten (u weet wel, vallen op de skipist wanneer hij voorbij komt, zodat hij je kan oprapen - mannen zijn soms zoooo doorzichtig), en een beetje aanmoediging van mijn kant, volgde op kerstdag 1984 de eerste kus en vanaf dan zijn we een paar. Iedereen dacht en zei dat het niet lang zou duren: ik nog veel te jong en nog aan het studeren, hij veel te oud, etc, etc., but they were wrong !

Vijf jaar later trouwden we en dat is vandaag precies 16 jaar geleden !

Proficiat, schatje, en bedankt voor alles !

13:14 Gepost door Anneke in Het dagelijks leven | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

dus het was Kerstdag 85????

Anyway: GEFELICITEERD!!!!!!

Gepost door: lavender faery | 13-10-06

ja, kerstdag 85 ik was eerst een jaartje fout, maar dat we getrouwd zijn op 13 oktober 1990, dàt vergeet ik nooit ! ;-) en toen was het ook prachtig weer !

Gepost door: Anneke | 13-10-06

Proficiat!!! Ook mijn ouders zijn getrouwd op 13 oktober! Maar dan in 1984 :)
Straks gaan we 'n kaartje zoeken dat we op de trein gaan beschrijven met een gedichtje ofzo:) Met de trein-bende :D

Gepost door: Daphné | 13-10-06

Gefeliciteerd met je trouwverjaardag. Het was toen niet op een vrijdag de 13de zeker ?? ::))--

Gepost door: Crisje | 13-10-06

Van harte gefeliciteerd met je huwelijksverjaardag Anneke. Drink maar eens een lekker glaasje champagne!

Gepost door: Elly | 13-10-06

proficiat Anneke... Dat vind ik nu sjiek ze...is me nog niet gelukt ;-)

Gepost door: zuchtje | 13-10-06

Proficiat! Hé, dat is hier heel wat anders geworden?! Het doet me aan sneeuw en winter dinken! Proficiat met je huwelijksverjaardag trouwens! Heeft het daarmee te maken misschien ;-))?

Liefs en groetjes,
en niet opgeven hoor!

Gepost door: inge | 14-10-06

van harte gefeliciteerd met jullie huwelijksverjaardag,maak er een onvergetelijke dag van ,ook zonder sneeuw:-))

Gepost door: willy | 15-10-06

Beetje laat... maar toch nog: van harte gefeliciteerd!

Dikke kus!

Gepost door: Zita | 16-10-06

De commentaren zijn gesloten.