18-08-06

Dromen

Mijn dromen en mijn nachtmerries zijn meestal erg realistisch en kleurrijk. In die mate dat ze mijn hele dag kunnen beïnvloeden als ik op het verkeerde moment wakker wordt. Of zelfs mijn leven en mijn angsten.

Toen Schattebolleke nog maar pas geboren was, droomde ik dat we aan het wandelen waren op de kaaimuren naast de Schelde. Het was redelijk donker en  het water had een donkergroengrijze kleur. Er lag ook een houten steiger en plots stonden Schattebolleke en ik daar op, hand in hand. Voor ik iets kon doen, braken de planken onder haar voeten. Ze glipte door mijn handen en verdween tussen het rottende hout het water in. Terwijl ze dat deed, leek ze kleiner en kleiner te worden. Ik sprong erachter aan om haar te zoeken maar het water was een groene smurrie vol wieren en Schattebolleke werd alleen maar kleiner en kleiner tot ik ze niet meer zag.  Ik bleef steeds maar onder water duiken maar ze was weg, voorgoed. Toen werd ik wakker.

Sindsdien doorsta ik duizend angsten telkens ik met mijn kinderen in de buurt van water kom, vooral als het groen en onheilspellend is. Niet aan de zee, maar in de buurt van een rivier, of een meer, of een gracht of in de haven. Ventje lacht met mijn overbezorgdheid en irrationele angsten, maar mijn kinderen moeten minstens een meter  afstand van de kaaimuur bewaren, anders bekruipt mij een gevoel van paniek. Vorige week bv. waren we in de jachthaven van Nieuwpoort en Ventje parkeerde de wagen op de kaaimuur met zijn snuit naar het water en dan zie ik ons al met zijn allen het water inglijden. De kinderen werden dan ook snel en vakkundig naar een veiliger plaatsje begeleid. Belachelijk maar het is sterker dan mezelf.

Ik weet ook niet waarom ik dat  nu allemaal vertel. Misschien omdat ik vannacht weer zo'n akelige droom had. De wereld verging. Alles stond in vuur en vlam. Er waren zandstormen, waardoor we niets meer zagen en tegelijkertijd woeste metershoge golven. In de chaos liepen mensen gillend en huilend rond. Het einde van de wereld. Het hangt in mijn hoofd en ik krijg de beelden er weer niet uit. Het zal allemaal wel psychologisch verantwoord verklaard kunnen worden als een reflectie van mijn angsten voor volgende week en wat daarna komt, maar toch, het blijft griezelig.

11:26 Gepost door Anneke in Anneke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

~~ Zeg Anneke, ge jaagt me de stuipen op het lijf met uw dromen. Denk maar vlug aan iets anders hoor. En laat ons hopen dat het inderdaad je eigen angsten zijn die een uitweg zoeken en dat het geen voorspellende dromen zijn.

Gepost door: Crisje | 18-08-06

nachtmerries Als ik de krant opensla en de foto's van de hagelbuien in Zeebrugge zie, een sneeuwwit strand vol ravage van kapotgewaaide strandcabines, als ik op je blog lees dat je bent weggewaaid en uitgeregen, and also when I read about your pains and aches (which aren't minor at all) dan kan ik heel goed begrijpen dat dit alles een soort soep wordt in je droom en jevan het einde der tijden droomt. Je zou voor minder!

Dikke knuffel,
Liefs en groetjes,
Inge

Gepost door: inge | 18-08-06

toch s avonds eeens ne plezante film uitkijken mijn gedacht:-) dan zullen de dromen zich misschien aanpassen daaraan:-) fijn weekend verder hoor

Gepost door: willy | 19-08-06

Teder Al een tijdje lees ik je blog mee, niet omdat ik een soort van gluurder ben die wil meelezen over je leven. Maar omdat de gevoelens
die je hier neerschrijft me op een of andere manier keihard raken als een kinderkopke in men gezicht. Het laat me inzien wat voor een geluk ik zelf heb. En nog veel meer, het laat zien dat zelfs als het er minder goed voor staat er nog moed is om het goede te zien.

Hou je goed, en ooit zal ik je misschien mijn verhaal laten lezen. Als ik het aan kan. Niet dat het mijne erg is, in vergelijking met het jouwe is het peanuts. In tussentijd kom ik af en toe een kijken en lezen. En ja, ik draag je ergens mee tijdens de dag af en toe ...

knuffel

Gepost door: find me | 21-08-06

@Find me Ok, but where???

Gepost door: Anneke² | 22-08-06

De commentaren zijn gesloten.