18-07-06

Zomerkwaaltjes

Mijn smeekbede van vorige week heeft naast jullie lieve woordjes, waarvoor mijn oprechte dank, een ander, eigenaardig resultaat opgeleverd. Nu  ja, niet echt eigenaardig. Het kwam vooral uit totaal onverwachte hoek, te weten van mijn nicht waarover ik een tijd geleden vertelde. Ik heb die dus al bijna zestien jaar niet meer gezien, sinds ons trouwfeest. Nog één keer getelefoneerd toen zij (of ik, dat wil ik kwijt zijn) bevallen was en nu belde ze me zondagmorgen op met de vraag, of bijna het bevel, om mij diezelfde dag nog te zien. Ik dacht dat ik haar met één of ander probleem zou moeten helpen, want ze heeft ook niet echt een gemakkelijk leven achter de rug en had mij bijgevolg al de hele dag emotioneel voorbereid op een zwaar gesprek. Het tegendeel bleek echter waar te zijn. Ik moest haar niet helpen, zij kwam mij helpen. Toeval bestaat niet.  Het werd een erg emotionele avond en ik heb de hele nacht bijna geen oog dicht gedaan omdat ons gesprek nog door mijn hoofd zinderde. Ik spreek nu in raadsels, maar voorlopig kan ik er echt niet meer over kwijt, ook al omdat ik het zelf nog niet goed kan vatten. Wordt beslist vervolgd.

Ondertussen kabbelt de zomer voort onder een verschroeiende zon. De kinderen duiken in en uit het zwembad en onze tuin lijkt meer een pretpark, met een nieuwe trampoline, een circustent, schommel, klimrek, kamp enz. Ik heb al overwogen om het open te stellen en inkom te vragen. :-) Wel hebben we zoals zovelen een beetje last van de voorspelbare zomerkwaaltjes. Mijn Engeltje wordt volledig - en ik bedoel dan ook volledig - opgevreten door de muggen. Op elke beet reageert ze alsof het een dazensteek is en moet ik zien dat ik er op tijd bij ben met mijn zalfje of ze krabt het open en dan zijn we nog verder van kant omdat het dan begint te ontsteken.  Zoontje is daarstraks al dartelend door de klaverbloemen in een bij getrapt en heeft nu een dikke voet. Omdat er neefjes over de vloer waren, waaronder ook nog een klein petotterke, heb ik dan maar een poging gedaan om de meeste klaverbloempjes weg te maaien. Ja, in deze hitte, hoe gek moet je zijn, maar ik wilde het niet riskeren met al die kleine voetjes. Ik was wel redelijk kapot achteraf moet ik toegeven, maar ook geruster en da's ook belangrijk. En voor jullie ongerust worden: voor de rest heb ik vandaag nog niet veel gedaan. Ik ben mij immers aan het voorbereiden op de rest van de week, die nog redelijk druk zal worden. Aangenaam druk, dat wel. We beginnen met de verjaardag van Engeltje morgen. Ze wordt 8 ! Vrijdag vertrekken we dan voor drie daagjes naar Centerparcs, (inpakken dus !) waar Schattebolleke zondag haar 11de verjaardag mag vieren en maandag dan de lang verwachte en steeds uitgestelde scan. Wordt weer afwachten dus....

Ik ga nog een beetje opwarmen in de auto want ik moet mijn dochters gaan oppikken :-/

Liefs

15:41 Gepost door Anneke in Anneke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Verjaardag Ik en je Engeltje delen dezelfde dag..
Geef Engeltje van mij alvast een dikke dikke knuf, ik heb mateloze sympathie voor mijn medekreeftjes.. :)

Gepost door: Little Witch | 18-07-06

alvast felicitatie's voor de jarigen!
En geniet er van in Center Parcs, ook een favoriete bestemming van mijn gezinnetje: iedereen kan daar vakantie nemen op zijn eigen ritme hé?
Hoeveel inkom vraag je? Ik wil namelijk languit in dat zwembad komen liggen...

Gepost door: kaatje | 18-07-06

*** Haha, inkom vragen! Goed idee, ik ga dat hier ook eens doen. Het zal hier dan wel goedkoper zijn want een trampoline heb ik niet, en de ploeterbadjes zijn ook nogal klein.
En inderdaad toeval bestaat niet. Maar engelen des te meer!

liefs en groetjes,
Inge

Gepost door: inge | 18-07-06

Geniet van de feestjes en van het weekendje weg. Gelukkige verjaardag voor de kindjes!

Gepost door: Elly | 18-07-06

Allemaal kreeftjes!!! Geniet van je weekendje weg. Probeer het rustig te houden en geniet van de jarigen en niet-jarigen ook natuurlijk.
'k Ben wel benieuwd hoor!!!!!

Gepost door: Crisje | 19-07-06

@Kaatje Kom maar af zene. Voor u is het gratis ...

Gepost door: Anneke | 19-07-06

De commentaren zijn gesloten.