09-06-06

Wassen en stuff

Gisteren stond in het teken van wassen en schrobben. Eerst een nieuwe wasmachine gaan kopen. Winkel binnen en buiten, dat mens wist niet waar ze het had en had waarschijnlijk nog nooit zo snel een wasmachine verkocht, maar ik had natuurlijk eerst mijn licht opgestoken op het internet. Volgens Test-Aankoop geven bijna alle wasmachines goede wasresultaten, dus op dat vlak maakt het merk niet veel uit. Blijkbaar moet je gewoon geluk hebben dat je geen maandag-exemplaar binnen krijgt. Ik heb dus een Whirlpool gekocht omdat we daar vorige keer zo lang mee gedaan  hebben. Kostte maar een beetje meer dan de herstelling van het oude. Morgen wordt het al geleverd. Ik ben benieuwd.

Na het wasmachiengedoe maar een start gemaakt met de schoonmaak van het zwembad. We hebben zo'n zwembad(je) met opblaasbare rand bovenaan. Normale mensen maken dat proper als ze het opruimen in de herfst, maar ventje hield dat toen na 15 minuten voor bekeken en heeft het daarna gewoon "bijeengefrommeld" en ergens in het tuinhuis gekieperd. Ik moet jullie zeker niet vertellen hoe dat eruit zag toen het er terug uitkwam? Onder constant gezaag van de kids ("Is het al klaar, mama" en "wanneer kunnen we zwemmen?" en "kan je het al vullen?") heb ik het grootste deel van de namiddag en de avond op handen en knieën doorgebracht om het centimeter voor centimeter schoon te maken. Oh ja, de kinderen hebben ook geholpen. Voor 5 minuten, dan was voor hen de lol eraf. Ja, voor mij ook, zei ik toen, maar ondertussen willen jullie het al wel klaar hebben.Maar het beste moet nog komen. Toen het eindelijk schoongemaakt en wel op zijn plaats stond en we konden beginnen met vullen, bleek er een fit te zijn in de bovenrand en een reparatie-kit dat hebben we natuurlijk niet. Dus seffens eerst naar de kinesist, dan effe naar Wijnegem iets gaan halen, dan om de reparatiekit. Ook nog langs Dreamland voor cadeaubonnen voor verjaardagsfeestjes en langs de Colruyt. Dan zwembad repareren (hopelijk), vullen, kids ophalen, alles klaarmaken voor Schattebolleke die naar een sleepover-birthday party mag, eten koken, eten en  hopelijk daarna met een boekje in de tuin....

Voor zaterdag: wassen, wassen, wassen ...

Voor zondag: strijken, strijken, strijken....

*cynisch*: Joepie 't is weekend !

08:31 Gepost door Anneke in Het dagelijks leven | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Vergeet.. onderweg niet van het goeie weer te genieten voor zolang dat hier duurt. :S
Fijne zonnige dagen!
Liefs

Gepost door: kleintje | 09-06-06

~~ Als straf voor dat niet netjes opruimen zou ik P. laten wassen, wassen, wassen en strijken, strijken, strijken, en dan zelf in de zon gaan zitten! Náh!

Gepost door: Crisje | 09-06-06

Zou je je strijk niet buiten op het terras kunnen doen? Twee vliegen in één klap...

Gepost door: Elly | 09-06-06

De commentaren zijn gesloten.