06-06-06

Day-to-day and day by day living

We nemen het leven zoals het komt. Alsof we een andere keus hebben !  Dit weekend was gevuld met triviale dingen: Zoontje die aan het rotzooien was in een hommelnest en dus gestoken werd. Zoontje die besliste om zijn pennenzak uit te kuisen in de lavabo boven, waardoor die nu onder de inktvlekken zit. Het wasmeubel in kwestie is een IKEA-kunstof ding en nu moet ik dus zien dat ik er dat nog afkrijg. Verder zijn de examens/proefwerken in aantocht en moet er dus ondervraagd worden: zinsleer voor Zoontje en tafels drillen bij Engeltje tot ze er bijna gek van werd (en ik ook). Dan als klap op de vuurpijl heeft mijn wasmachine het gisterenavond (weer eens) begeven. Dan denk je dat je met een duurder merk langer voortkan (AEG). Het ding is 3,5 jaar oud en ondertussen al twee keer grondig stuk geweest. De eerste keer (pomp kapot) was gelukkig nog in garantie, maar deze keer is het grondig denk ik. Ik kom in de badkamer en ruik verbrand rubber en dacht nog "onze buurman maakt het nu wel erg bont", tot ik zag dat de zekering gesprongen was en dus ofwel droogkast ofwel wasmachine de geest had gegeven. Het was dus de wasmachine. Ze deed niets meer en er zat nog een wasje in en kon ik het hele spul laten aflopen in tupperware potjes. Er kwam nog wel een melding op het display, maar vanaf de startknop werd ingedrukt, sprong de zekering. Soit, donderdag komen ze ze herstellen. Benieuwd wat dat weer zal kosten ? Gelukkig had ik zaterdag nog net ondergoed en sokken gewassen, want wat is een mens als hij geen proper ondergoed heeft?    Het is in ieder geval de laatste keer dat ik mij laat vangen aan het kopen van duurdere merken. Ze worden tegenwoordig toch in dezelfde fabrieken gemaakt als de goedkopere en mijn vorig wasmachientje van Whirlpool heeft het dertien jaar zonder problemen volgehouden. Stofzuiger idem dito. Ook nog geen twee jaar en wordt nu al bijeengehouden met tape. But who cares, zolang we maar blijven consumeren niewaar?

Wat nog? Manlief heeft zich het hele weekend bezig gehouden met het snoeien van de hagen. Dat heeft hem zoet gehouden want wij hebben er veel, heel veel en dan is hij nog niet eens begonnen aan de lange ligusterhaag langs de weg. Ons Schattebolleke heeft gezaagd omdat ze zich verveelt. En ik? Ik heb eigenlijk zo goed als niks gedaan wegens te moe. Ik denk dat ik nog altijd aan het bekomen ben van mijn overdreven inspanningen voor de communie.Tot vandaag dan.

Vandaag ruimen we de rommel op (in het weekend begin ik daar niet meer aan wegens te frustrerend), doen we boodschappen en betalen we rekeningen.

Maar eerst ga ik mijn schoteltje ravioli met spinazie en ricotta binnenspelen.

12:49 Gepost door Anneke in Het dagelijks leven | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

mooi weer enzo verwondering kan zo mooi zijn, dat ik het ook niet zou kunnen missen, of het bij kind zijn hoort? ja... eigenlijk wel he, maar toch hoop ik dat ik het zelfs "later als ik groot ben" nog zal kunnen... mij verwonderen dus...
maar dat ging eigenlijk over je vorige postje, over consumeren en opruimen kan ik echter heel wat minder meebloggen ;-)
ik zie wel dat het buiten mooi weer lijkt, dat is ook al iets! groetjes,

Gepost door: an | 06-06-06

oeie rekeningen betalen... :s

Gepost door: Anne | 06-06-06

~Wasmachine "M....er is geen beter" Wel ik moet het geloven, want na 3 wasmachines te hebben versleten en altijd wel iets mee gehad te hebben ( en ook geen goeiekope) toch voor een M...gekozen...en nog NOOIT iets mee gehad (hout vasthouden ) en dat is nu toch alweer 7 jaar geleden hoor, dus....Idem dito droogkast ( en bij ons werken die machines ook altidj op volle toeren!!!)

Gepost door: Crisje | 06-06-06

wasmachine verhaaltje Mijn grootmoeder en een van haar dochters kochten in dezelfde 'solden' dezelfde wasmachine, dwz niet één stuk, maar zelfde merk (tussenin qua prijs), zelfde referentienummer enzo.
Mijn tante kieperde ze na twee jaar en zo'n 12 herstellingen verder de deur uit, mijn grootmoeder draaide er 21 jaar wasjes mee....

Weetje: een 'bovenlader' machine zou sterker zijn omdat de motor op twee 'assen' draait. Mijn moeder zwoor erbij, had in heel haar getrouwd leven maar 2 wasmachines... een vakman bevestigde me haar bewering...

O, en gelukkig was je er tijdig bij, voor er iets aan het smeulen was ofzo!

Enne, ook nog wat moed voor de examen-mama...!

Gepost door: lavender faery | 06-06-06

smakelijk maatje en toch op tijd rusten hoor

Gepost door: willy | 06-06-06

De commentaren zijn gesloten.