02-06-06

Dagdromen...

Vanmorgen wakker geworden uit een nachtmerrie. Gelukkig maar een droom. Ons Engeltje moest haar communie doen en ik moest alles nog opruimen, nog kleren strijken, ... Ondertussen waren de gasten al gearriveerd en was ik nog aan met haar aan het bekvechten over het uur van de mis, die al voorbij was. Ik werd knarsentandend, woelend wakker. Oef, de communie is voorbij. Misschien heb ik ze nu eindelijk ook in mijn hoofd verwerkt.

De laatste dagen ben ik vooral bezig met dagdromen. Ik werd aangestoken door Ingebergh en ben de boeken van Anne of Green Gables aan het lezen. Ik droom weg in mijn verbeelding en wilde weer dat ik een beetje zoals zij was, een heldin uit de meisjesboeken, vol dagdromen en fantasie en vooral levensvreugde en optimisme. Maar misschien ben ik dat ook wel. Het kind in mij is nooit gestorven en zal dat ook nooit doen, denk ik. Ik leef intens, zowel in vreugde als verdriet, en dat maakt me een beetje wispelturig. Ik kan bij momenten echt zo intens gelukkig zijn met kleine dingen, dat ik ervan moet huilen. Soms een beetje vreemd voor mijn omgeving, maar het is echt zo. Ook mijn verdriet is even intens, maar het duurt nooit lang. Ik ben een klaproos. Ik gedij op omgewoelde grond. Ik keer altijd terug en ben nooit klein te krijgen. Ik geniet van de wind op mijn gezicht en de zon op mijn huid. Ik geniet van de geur van de opgewarmde aarde en de kopjes van de kat. Ik proef mijn tranen en ze zijn niet zo zout meer als vroeger. Ik lach door mijn tranen heen en ik ben gelukkig. Echt gelukkig.

 

The tragedy of life is not that it ends so soon, but that we wait so long to begin it. Author unknown

14:34 Gepost door Anneke in Anneke | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

:s klinkt akelig :s

Gepost door: Anne | 02-06-06

mooi... ... ik vind het een héél mooie uitspraak...
En hele mooie beeldspraak van jou...
Fijn weekend alvast!

Gepost door: lavender faery | 02-06-06

keimooi en gevoelig...

Gepost door: chinezeke | 02-06-06

Dromen Dromen kunnen soms toch vreet raar zijn.
Ik heb er ook met momenten ...
Mooie tekst trouwens

Prettig weekend (en t'is een lang)

Gepost door: Lain | 02-06-06

~~ We hebben weer synchroon ambetant gedroomd. Dingen niet op tijd klaar krijgen of al voorbij zonder dat je het weet....

Dagdromen...heerlijk...spannende avonturen boeken...heerlijk

En dat intense, ja dat ben jij ten voeten uit...wees blij dat je zo intens kan zijn... En dan denk ik altijd aan die reactie van jou tijdens "Wachten op Godot"...van intens gesproken!!!!

Gepost door: Crisje | 02-06-06

ongelofelijk! Da's straf! Ik heb het vandaag nog gezegd: 'mocht ik mezelf moeten beschrijven aan de hand van een bloem,dan was ik een klaproos (mijn lievelingsbloem).'
Dan kom ik hier. Lees dat je door mij aangestoken bent om mijn lievelingsboek te lezen én dat je jezelf een klaproos noemt! Waauw, dat noem ik nu eens straf!

Liefs en groetjs,
Inge

Gepost door: inge | 03-06-06

gevonden ...:-) sweet dreams maar dan liever s nachts hoor:-) prettig pinksterweekend alvast:-)

Gepost door: willy | 03-06-06

De commentaren zijn gesloten.