29-05-06

Waarom ?

Waarom trap ik toch telkens in dezelfde val? De val van opruimen en poetsen voor er bezoek komt.

Van mijn propere vloeren, opgeruimde en cleane kitchen, geboend toilet, opgeruimde kinderkamers en speelgoeddozen, en het gemanicuurde tuintje (voor mijn doen toch) viel een half uur na aanvang van het communiefeest, en 25 paar beregende schoenen later, niets meer te merken.

Dus, mijn vraag, waarom doen we dat toch? Is het omdat ze anders zouden denken dat wij in een stal leven? OK, dat is soms waar, nu bijvoorbeeld: NA het feest, maar dat is dan toch ook eigenlijk HUN schuld, van het bezoek. Of is het omdat ik wil laten zien dat ik niet mislukt ben als moeder, vrouw en vooral huisvrouw? Pfff, dat imago valt zowiezo meteen in duigen als ze het behangpapier in de inkomhal zien dat onze Pinkie zaliger er zo grondig heeft afgekrabd en dan spreek ik nog niet van de beschreven en betekende muren en deurstijlen in het salon, met dank aan Zoontje en Engeltje (Schattebolleke zou zoiets nooit doen), de dringend aan schilderen toe zijnde muren, en de versleten zetels.  Of wat te denken van de rommel die - uit het zicht weliswaar - netjes opgestapeld werd in het bureau? Of de onafgewerkte traphal, waar het behangpapier er half op en half af hangt omdat mijn Engeltje telkens ze naar boven gaat er een stukje afscheurt. Nu ja, het moet er toch af. Of de deur van onze badkamer - de vroegere badkeuken- die angstvallig wordt dichtgehouden omdat de buitenmuur ervan dringend hersteld moet worden zodat de verf langs de binnenkant er niet meer afbladdert?

Conclusie: mijn imago is waarschijnlijk reeds lang om zeep. Dus blijft de vraag, waarom doe ik dat toch altijd? Des te pijnlijker omdat ik vandaag weer van voren af aan kan beginnen. *zucht*

11:41 Gepost door Anneke in Het dagelijks leven | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Volgens mij heeft dat meer met een ingeboren soort gastvrijheid te maken. Een soort respect voor je gasten.

Want ik doe het ook en het zou me niks kunnen schelen als "ze" moesten denken dat ik een slechte moeder WAS (ah ja, ze zijn de deur al uit) of een slechte huisvrouw ben. Ik ben dat hélemaal niet, hier woont een huisMAN !

;-)

Gepost door: ms | 29-05-06

*°*°*° je moet eens op de immo sites gaan rondneuzen dikwijls staan er foto's bij van de binnenkant van de huizen, na even surfen ben je zo van je frustraties vanaf (wel gaan kijken bij de doorsnee prijsklasse, anders heb je er één bij hihi)

Gepost door: zuchtje | 29-05-06

~~ Ik hoop dat ge voor mij nie hebt gekuist hé !!! ::))--

Gepost door: Crisje | 29-05-06

@Crisje Neen zene, voor u kuis ik nie hé ! :-P

Gepost door: Anneke² | 29-05-06

? Ik weet het ook niet, Anneke²...
Ik trap ook steeds weer in dezelfde val...

Gepost door: lavender faery | 29-05-06

De commentaren zijn gesloten.