23-05-06

Sabotage

Het was gisteren mijn dagje niet, humeursgewijs dan. Klopje gekregen na twee weken hard werken, zag ik het even niet meer zitten. Ik was liefst van al op een vliegtuig gesprongen om pas na het communiefeest naar huis terug te keren. Maar dat zijn dromen, niet de realiteit.

De weersvoorspellingen maken het er niet beter op. Het vooruitzicht om donderdag met 15 volwassenen en 10 kinderen de hele namiddag in huis te zitten, met elk een vierkante  meter om te bewegen is niet echt aanlokkelijk.

Om het geheel nog aanlokkelijker te maken, besliste ons Engeltje gisteren om haar eigen communiefeest een beetje te saboteren. Eerst kwam ze binnen met een briefje van school waarin ons gevraagd werd hoeveel stoelen voor ons gezin er in de kerk gereserveerd moesten worden.Niks aan de hand, ware het niet dat dat briefje vorige dinsdag binnen moest zijn. Daar loopt ze dus al meer dan een week in haar boekentas mee rond en ik heb haar dus élke dag gevraagd of ze nog briefjes meehad ivm de communie. Ik onstak dus in een woede-uitbarsting die mijn kids in maanden niet meer hadden gezien. De spreekwoordelijke druppel. Ik had dat Engeltje van mij aan haar paardenstaartje door de kamer kunnen slingeren. Figuurlijk dan wel,he, voor jullie mij van kindermishandeling beschuldigen. Het is te hopen dat ze voor ons nog plaatsjes vinden of we zullen tijdens de mis vanachter in de kerk mogen gaan zitten/staan. Héél tof !

Maar het beste moet nog komen! Na het eten een half uurtje gaan liggen om wat te bekomen. Ik kom terug naar beneden en wat ziet mijn lodderig oog daar op het tapijt liggen ? Een lok blond haar? Heu, van waar komt die? Een snelle blik op Engeltje maakte veel duidelijk. Madam had beslist om even kappertje te spelen en een stuk van haar haar te knippen. Langs haar gezicht nen hele hap haar eruit, langs ene kant. Anders was het nog een beetje in evenwicht. Te weten dat ze al maanden zit te zeuren dat ik absoluut haar haar pas NA de communie mocht kort knippen, anders kon ze het niet in een dotje doen. ????

En wie kan dat allemaal weeral oplossen???

Juist. De mama.

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10:07 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

bijgelezen... Oei, oei, benieuwd hoe dit gaat opgelost worden...
én waar jullie gaan zitten in de mis, wel raar dat de school daar dan niet eens naar vraagt...
Ik duim voor mooi weer daar boven jullie huis donderdag!

Enne ik herinner me dat ik ook eens het Songfestival nummer goed vond, ik zei zelfs meteen dat het de winnaars zouden zijn - gouden schoenen hadden ze aan en kwamen uit Zweden - de Herry's of zoiets?
En nu vind ik eigenlijk ook wel dat het 'sterkste' nummer won - qua nummer opbouw, 'pop'-gehalte eigenlijk wel (zag dat Miguel Wiels dat ook vond ergens op tv) en qua act... geen cliché songfestival nummer, dat wel niet, maar dat hoeft ook niet voor mij...
Maar nu ga ik verder doen met onze klusjes hier!
Hou je goed, probeer nog wat te rusten vóór donderdag!

Gepost door: lavender faery | 23-05-06

of hoe engeltjes af en toe ook bengeltjes kunnen zijn...
lach er om anneke, lach er om...
ooit zat ik in de kleuterklas
en was getuige
tijdens een onbewaakt moment dat de juf een praatje stond te maken met een andere juf
hoe een klasgenootje zot werd van de twee staartjes van een ander klasgenootje...
knippen zei ze... En in 1 2 3 lagen de twee staartjes (van wel zeker tien centimeter) naast de stoel...
Ga dat als juf maar eens uitleggen tegen de mama!
Ik was hooguit vier, maar dat beeld, ik vergeet het nooit meer. :-)
zennnnnnnnnn! x
en veel plezier morgen, binnen of niet, TWISTER is dan altijd een leuke beëindiging, vooral als de nonkels en tantes er ook mee zin in krijgen...

Gepost door: abnormalia | 23-05-06

hmmmm amaai... gij liever als ekkik...

Gepost door: Anne | 23-05-06

goh, was het al maar donderdag waarschijnlijk... of het echt mooi weer kan worden is misschien nog twijfelachtig, maar als meeduimen helpt dan zal er hier nogal eens geduimd worden!
enne... blij dat ik hier weer mee kan lezen... veel groetjes,

Gepost door: an | 23-05-06

~~ Anneke in een Spaanse Colère, ik had erbij willen zijn. Soms zoudt ge ze echt iets aandoen he ( wees niet bang, bij mij blijft het ook bij passerende gewelddadige visioenen, gelukkig maar) . En dan daarna een schorre keel en overslaande stem van het roepen. En dan de "haarhistorie"...heeft Engeltje er nu geen spijt van....?
Ach Anneke, troost u, nog twee daagjes en het is alweer voorbij, probeer er dus toch maar van te genieten. En ik probeer nog altijd wat zon naar K. te sturen....

Gepost door: Crisje | 23-05-06

De commentaren zijn gesloten.