16-05-06

Wie zijn gat verbrandt, ...

U kent het spreekwoord wel. Ons Engeltje zal het vandaag ook aan den lijven mogen ondervinden. Ze is een pathologisch leugenaartje, maar wat ik gisteren te weten kwam, slaat werkelijk alles.

Ik ga nietsvermoedend naar de bib, kom de mama tegen van een vriendinnetje, die ook leesmoeder is op school. Ze vroeg me bezorgd hoe het met me ging. Ik zei dat ik me altijd maar beter en beter begin te voelen. Blijkt dat ons Engeltje aan haar én aan de andere leesmoeders had verteld dat ik in de kliniek was opgenomen voor een week en dat ze héél ongelukkig was. Toen de mama's daarna hadden gevraagd of ik daarna nog terug moest naar het ziekenhuis, had ze hen de daver op het lijf gejaagd met de woorden "alleen als het écht nodig is". Ze dachten dus dat ik op sterven na dood was, tot ze me vrolijk met mijn autootje door het dorp zagen tuffen.

Ik was ziedend, heb me verontschuldigd en heb thuis een stevige babbel met ons "engeltje" gedaan. Het resultaat is dat ze vandaag als de leesmoeders komen, en public, haar leugens moet opbiechten en haar verontschuldigen moet aanbieden.

En ik begrijp ook wel waarom ze liegt, voor een beetje aandacht, maar de mensen zo de stuipen op het lijf jagen, dat kan écht niet... Trouwens dat is geen liegen over een boke met choco meer, hé !

10:49 Gepost door Anneke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Oei wat een Engeltje allemaal kan aanvangen. Je zal wel razend geweest zijn, ik zie het zo voor me. Ja, het is me wat. Ik weet nog niet goed wat zeggen.

Gepost door: Crisje | 16-05-06

*** Je weet soms niet wat er in die klein'mannen hun hoofdje allemaal omgaat hé?
Tnx voor de knuffel, ik kon 'm goed gebruiken. De frustratie en de onmacht zijn groot.

*knuffel terug*
Kaatje.

Gepost door: kaatje | 16-05-06

hier geraakt via-via ja dat is om aandacht vragen,
alleen mag men het niet overdrijven he,
maar het blijft onschuldig als het over kinderen gaat:-))
lieve grtjs

Gepost door: kathy | 16-05-06

hemeltje... ... hoe reageerde ze eigenlijk toen je haar confronteerde?
Ergens snap ik haar ook, zoals je schrijft,
maar inderdaad mensen zo'n dingen wijsmaken...

Enne, die pompelmoes: hééééérlijk vind ik dat, maar ik hou wel van bittere smaakjes - varianten zijn er hier ook van sinaasappelsap al dan niet wat aangelengd met water of citroensap: combinaties zijn legio!

Gepost door: lavender-faery | 17-05-06

De commentaren zijn gesloten.