26-06-06

Back in time. Again.

Het houdt maar niet op met het terug bovenhalen van de verleden tijd. Deze ochtend viel ik bijna van mijn stoel toen ik een telefoontje kreeg van mijn nicht langs vaders kant. Die kant van de familie ligt totaal met elkaar overhoop. Mijn moeders kant ook trouwens maar da's weer een ander verhaal. Ruzie en wrok tussen broers en zussen, oftewel mijn nonkels en tantes, veel miserie. Life has not been mild on our family. Om een lang verhaal kort te maken: de laatste keer dat ik mijn nichtjes zag was op mijn trouwfeest en da's bijna 16 jaar geleden. Na een huwelijk vol problemen woont ze nu terug in de buurt en ze vroeg of ik zaterdag eens wou langskomen met de kids. Ja dus. Ik ben benieuwd.

Zondag gaan we dan naar een verjaardagsBBQ bij vrienden uit mijn kindertijd, de kinderen van mijn "voedstermoeder". Remember?

Maar het is nog geen weekend. Eerst staan er nog drie verjaardagsfeestjes, een bezoek aan de Sinksenfoor, een schooluitstap, oudercontacten en rapportafhalingen op het programma en o ja, ook nog het gevreesde bezoekje aan het ziekenhuis op donderdag. Duimen dat dat nu eens goed gaat zodat we vrijdag opgewekt en wel de vakantie kunnen beginnen...

De eerste week zijn  mijn twee meisjes al meteen ribbedebie. Engeltje met de Elfjes op kamp en Schattebolleke met de "ziekenkas" naar zee. (Waar is de tijd van de kartonnen dozen?)  Kan Zoontje nog eens enig kind spelen. Da's ook wel iets om naar uit te kijken.

14:05 Gepost door Anneke in Allerlei | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-06-06

Weg

De Franse koppijn is uiteindelijk uitgemond in een migraine-aanval van twee dagen. Het is nog maar de tweede of de derde keer dat dat me overkomt, maar het heeft ook niet eerder zo lang geduurd. Ik denk dat de bereide garnaalsla uit de supermarkt de boosdoener was. Toen ik (achteraf natuurlijk) het etiket bekeek, bleken daar nogal wat E... 'tjes tussen te zitten. Normaal kijk ik dat altijd na, omdat ik daar niet goed tegen kan. Maar ik had te weinig tijd. Ik was woensdag nochtans goed bezig met het uitmesten van de keukenkasten (eindelijk terug in gang geschoten na de communie), toen ik plots in een hevige aanval van misselijkheid naar het toilet moest spurten. Daarna begon de hoofdpijn en verkrampten mijn nek en mijn schouders.  Sinds vanmorgen trekt het allemaal een beetje weg en voel ik me terug wat fitter.

Gelukkig maar, want Crisje is onderweg, en morgen staat er heel wat op het programma: Rock on the Dock en de one and only Sinksenfoor. Ventje gaat naar een tuinfeest van een collega, dus ik zal alleen met de kids op stap moeten. Dat betekent doseren dus, want anders kunnen ze mij bijeenvegen morgenavond. Nu nog kiezen wat we gaan doen: dansen of geld opdoen op de foor, of van allebei een beetje?

13:31 Gepost door Anneke in Allerlei | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-06-06

Twee keer raden?

Your True Love Is a Capricorn
Why you'll love a Capricorn:

Hard working and driven, a Capricorn will work overtime to win your heart.
Be prepared to get wined and dined, even once you're convince that your Capricorn is the one!

Why a Capricorn will love you:

You don't rush things. You know it will take a while for a Capricorn to trust you, and you can wait.
Social and outgoing, you can introduce normally shy Capricorn to a great circle of friends.
 
Twee keer raden wat het sterrebeeld van Ventje is....(en ik heb niet vals gespeeld.... )

13:39 Gepost door Anneke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Da's straf

You Are Likely an Only Child
At your darkest moments, you feel frustrated.
At work and school, you do best when you're organizing.
When you love someone, you tend to worry about them.

In friendship, you are emotional and sympathetic.
Your ideal careers are: radio announcer, finance, teaching, ministry, and management.
You will leave your mark on the world with organizational leadership, maybe as the author of self-help books.
 
De beschrijving klopt niet helemaal, maar ik ben wel een enig kind. Da's toch straf dat ze dat met die enkele vraagjes kunnen raden...

13:24 Gepost door Anneke in Allerlei | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wiebelbenen bis

Wat die wiebelbenen betreft, dan bedoel ik gewoon zo van die nachten dat je maar niet stil kan liggen, dat je lichaam nog niet klaar is om te rusten. Draaien en draaien en wiebelen. Dan moet ik gewoon mijn bed uit. Mijn Ventje heeft trouwens échte "wiebelbenen". Die kan van die onverwachte, onverhoedse en bruuske bewegingen maken in zijn slaap dat ik er gek van word. Het ding heeft zelfs een naam: Restless Legs Syndrome. Probeer dat maar eens vijf keer na mekaar te zeggen. Trouwens die wiebelbenen van mij, dat gold blijkbaar niet voor mijn vingers, als ik de tikfouten in mijn vorig postje zie :-( !

De laatste dagen voel ik me trouwens niet echt denderend. De chemopillen beginnen blijkbaar ook hun tol te eisen - ik zit nu in mijn tweede week. Al een paar keer bijna flauwgevallen en toch wel moe. Nu, daar slaan we ons wel doorheen, zolang die pilletjes hun werk maar doen. Schattebolleke is terug naar school, dus kan terug inpikken met haar proefwerken. Nu nog afwachten of ze Frans en WO nog zal moeten inhalen. Ze had het hele jaar door goeie punten dus met een beetje geluk is ze d'er vanaf... Zoontje heeft vandaag geschiedenis. Zijn lievelingsvak dus dat zal geen probleem zijn. Vooral "Hoe maak ik een mummie?" kan hij met veel vuur én gebaren uitleggen : "awel, je neemt een lijk en een neushaak, daarmee haal de hersenen d'eruit. Zwiesj.! enz." Maandag wiskunde en da's andere K*K (je mag zelf kiezen wat je hier invult :-)). D'er gaat hier weer gekreund en gezucht worden ....

10:27 Gepost door Anneke in Allerlei | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-06-06

Wiebelbenen

Ik zou al lang in bed moeten liggen en ik làg er ook in, maar niet voor lang, want ik heb weer last van wiebelbenen en als ik wiebelbenen heb, dan krijg ik het ook benauwd en dan moet ik weer uit. Om gek van te worden en ik weet totaal niet wat het veroorzaakt.Soms heb ik dat weken niet ,en dan een aantal dagen na elkaar. Saaie dingen gaan doen zeggen ze dan? Ja, saaie dingen die zijn hier genoeg. Ik zou niet weten waar te beginnen? De meeste saaide dingen maken ook lawaai en aangezien de rest van het huis stilaan in stilter herademt, kan ik dat niet maken. Boekje lezen heb ik ook net gedaan, ik heb een wasje ingestoken en uiteindelijk Ventje van de PC gejaagd zodat ik nog eens langs blogland kan gaan...My refreshing window to the world. Even langs blogland toeren en dan nog eens proberen...

00:01 Gepost door Anneke in Allerlei | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

29-05-06

Voedstermoeders

Op het communiefeest waren twee genodigden die in theorie niet  tot de familie behoren, maar ik heb ze sinds lang heel diep en vast in mijn hart gesloten. Mijn voedstermoeders, zoals mijn vader ze noemt. Ze zorgden voor mij als mijn moeder en mijn vader niet konden, omdat ze weg moesten, of  omdat belangrijker dingen aan hun hoofd hadden dan hun kind. Nu en toen voelde het zoals het geschreven staat, hoe grof het ook klinkt. Mijn voedstermoeders. Ik noemde ze Tante B. en tante M.. Tante B had zelf drie kinderen waar ik mee kon spelen. Elke woensdag was het feest want dan mocht ik mee en ze had altijd wel een of andere uitstap gepland. Woensdagen waren altijd leuk. Bij hen bleef ik ook vaak logeren, zelfs op schooldagen. Ze woonden toen nog dicht bij school dus dat was gemakkelijk, want dan kon ik gewoon te voet door de stad naar school. Ik ging met hen ook mee naar zee in de vakanties. Tante B was en is mijn tweede moeder. Nu nog kan ik met haar beter praten dan ik ooit met mijn moeder kon, misschien omdat ze toch meer buitenstaander is. Tante M. kon zelf geen kinderen krijgen en verwende mij, als ik daar ging logeren, dan ook mateloos, met bioscoopbezoekjes en pannenkoeken en nog veel meer.

Donderdag waren ze er dus weer allebei bij en ook hun kinderen kwamen even langs voor een drankje. Herinneringen ophalen en verhalen over hoe ik vroeger was. Eigenlijk zijn zij de link naar mijn kindertijd nu mijn moeder er niet meer is, want mijn vader vertelt daar niet veel over en het doet goed om hun vrolijke verhalen te horen. Het is goed om te horen dat ik ook gelukkig en vrolijk kon zijn als kind. Het is verrassend om weer geconfronteerd te worden met het feit dat Schattebolleke zo op mij lijkt, uiterlijk en innerlijk. Het was geweldig om al die anecdotes nog eens op te diepen, om onze avonturen nog eens te beleven. Dat moeten we dringend nog eens overdoen. Ik heb ze opnieuw vaster in mijn hart gesloten, allemaal.

 

Foto: feestimpressies

 

 
 
 
 
 

14:15 Gepost door Anneke in Allerlei | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-04-06

The great escape

 

12:32 Gepost door Anneke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |